BECKHOFF REDEFINEȘTE AUTOMATIZAREA FĂRĂ DULAPURI DE COMANDĂ-CONTROL PRIN PLUG-AND-PRODUCE MX-SYSTEM

Cu modulele conectabile IPC, I/O și de tehnologie drive de la Beckhoff, sistemul cu grad de protecție IP67 asigură o economie maximă de spațiu și timp pentru constructorii de mașini și utilizatorii finali. 

MX-System de la Beckhoff este un sistem hardware de automatizare flexibil, inteligent și cu economie de spațiu care poate înlocui complet dulapurile de comandă-control convenționale, creând niveluri complet noi de eficiență în automatizarea instalațiilor. Procesele de instalare a sistemelor de control care, în mod normal, durau 24 de ore sau mai mult, pot fi acum finalizate în doar o oră. 

Fiind un înlocuitor modular al dulapului de comandă-control care poate fi, de asemenea, descentralizat pe mașină, dacă este necesar, MX-System economisește eforturile de inginerie, asamblare, instalare și întreținere. Acest lucru promovează procese foarte eficiente pentru producătorii și operatorii de mașini și sisteme – de la planificarea, configurarea și instalarea MX-System până la întreținerea mașinilor echipate cu MX-System. 

Conceptul de bază al MX-System constă în standardizarea interfețelor electrice și mecanice pentru toate componentele electronice și electromecanice. Această abordare nouă are ca rezultat două interfețe: 

  • Interfața de date integrează fiecare modul funcțional într-o rețea EtherCAT și îl alimentează simultan cu 24 V CC și, dacă este necesar, și cu 48 V CC. 
  • O a doua interfață a fost definită ca standard pentru gama de joasă tensiune. Aceste interfețe distribuie tensiunea de rețea de până la 480 V AC și o tensiune continuă de până la 600 V pentru sistemul de acționare. 

Această standardizare înseamnă că toate funcționalitățile care se găsesc în mod tradițional într-un dulap de comandă-control pot fi mapate într-un sistem de plăci de montaj. La fel ca și interfețele, există două tipuri diferite de plăci de montaj, care au drept caracteristici esențiale interfețele descrise sub formă de conectori. Plăcile de montaj dispun de carcase robuste din aluminiu pentru o durabilitate maximă. Combinația dintre placa de montaj și carcasă se numește placă de bază. 

În plus, există o gamă completă de module funcționale din categoriile IPC, cuploare de magistrale –  module de intrări/ieșiri, mișcare, relee și alimentare de sistem. Acestea sunt pur și simplu conectate și înșurubate pe placa de bază. Combinația dintre o placă de bază și modulele funcționale are ca rezultat un sistem de automatizare cu protecție IP67 care optimizează utilizarea spațiului și poate fi montat direct pe mașină. 

Avantajele MX-System pentru ingineri 

Arhitectura de sistem formată dintr-o placă de bază combinată cu module funcționale are ca rezultat o soluție extrem de modulară care ajută la rezolvarea unei game largi de sarcini de automatizare fără carcase. Un avantaj deosebit este faptul că modulele funcționale MX-System integrează funcții individuale, cum ar fi protecția liniei pentru liniile de ieșire. Acest lucru facilitează planificarea proiectului și reduce semnificativ numărul de componente. Ca urmare, aceste avantaje pot reduce cu până la 80% numărul de pagini din schemele de circuit și din  listele de piese. 

Chiar și în faza de inginerie, cerințele reduse de spațiu de instalare ale sistemului MX-System creează avantaje suplimentare, facilitând o mai bună colaborare între departamente. De exemplu, de obicei, nu este nevoie să se proiecteze spații de instalare și suporturi speciale pentru sistem. De asemenea, MX-System îndeplinește cerințele standardelor importante pentru dulapuri de comandă-control și, spre deosebire de dulapurile convenționale, respectă și IEC, UL și CSA, ceea ce îl face o soluție standardizată la nivel global. 

X